Selvfølgelig kan vi det

Af Sara Wiese og Preben Lund

Det skal nok gå, lød det fra landets justitsminister. Bekymringerne var ellers tårnhøje, da politiet i maj 1977 optog de første 18 kvinder på Politiskolen. For kan kvinder være betjente? Selvfølgelig kan de det! I Selvfølgelig kan vi det fortæller 14 af den første årgang politikvinder om at bevæge sig ind i en mandsdomineret verden og om deres karrierer i politiet. Da 18 kvinder for 40 år siden blev optaget som elever på politiskolen, nedbrød de en af de sidste bastioner på arbejdsmarkedet forbeholdt mænd. For 14 af disse kvinder blev det til en lang karriere i det mandsdominerede politikorps. I bogen fortæller de om et både interessant, sjovt og meget anderledes arbejde fuld af udfordringer og dramatik.

Det er en fortælling om kvinders forhold på arbejdsmarkedet baseret på konkrete og personlige oplevelser. Kvinderne fortæller om karriere, skuffelser, forholdet til mandlige kolleger og til offentligheden i rollen som myndighedsperson. Vi hører om families og venners reaktion på, at de søgte sådan et arbejde, for var det nu også noget for en pige? Udover de 14 medrivende beretninger tegner bogens forfattere et billede af den udvikling, der gennem de seneste 40 år er sket i forholdet mellem mænd og kvinder – både i samfundet, på arbejdsmarkedet, i hjemmene og på uddannelsesområdet.

Sara Wiese er journalist ved DR Nyheder, tidligere journalist ved DR P4 Sjælland. Preben Lund er journalist Ved DR Nyheder. Han er forfatter til flere bøger.

224 sider. Bogen findes i en luksusudgave og en hæftet udgave. Køb bogen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *