Politiets biler

Af Jakob Andresen og Erik Kristoffersen

Her er den store bog om dansk politis biler gennem tiden. Fra den første i 1917, en lejet Ford T hos Frederiksberg Politi, til i dag, hvor patruljevognene er spækket med elektronisk udstyr til kommunikation og sikkerhed.

Politiet skal følge med – det gælder også på fire hjul. Fortællingen om politiets biler er i sig selv et stykke danmarkshistorie, der på fascinerende vis afspejler den utrolige tekniske udvikling gennem 100 år.

Læs om Danmarks første politibil, der på grund af sit udseende fik tilnavnet Badekarret.

Læs om de mest udbredte bilmærker, der er anvendt af politiet i årtierne siden 1920erne.

Og læs om de mange krav, som moderne politibiler skal indfri. Patruljevognene er i dag mobile kommunikationscentre, der samtidig skal have plads til politimandens sikkerhedsudstyr.

Bogen skildrer også dramatiske forbrydelser, hvor biler har spillet en væsentlig rolle. Det gælder tragedien i 1965, hvor fire unge betjente blev skudt, og fotografierne af deres beskudte patruljevogne rystede hele Danmark. Der er også historien om Volvorøveren, der begik sine røverier med brug af stjålne biler. Han blev fældet, da han skiftede bilmærke til Jaguar.

Så er der også historierne om urolighederne efter rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro, hvor bl.a. politiets hollændervogne blev hårdt prøvet.

Alle, der finder politiets arbejde fascinerende, og alle ægte bilentusiaster vil elske bogen

Jakob Andresen er journalist ved DR Nyheder. Erik Kristoffersen er tidligere vicepolitikommissær og har haft særlig fokus på politiets biler gennem en lang årrække.

192 sider, illustreret. Bogen findes i en hæftet udgave og en luksusudgave. Køb bogen her. 

 

Anmeldercitater:

»Bogen er nydeligt trykt med et væld af gode billeder, som både er officielle fotos, og som stammer fra private samlinger. For mig var det meget overraskende at se en mængde bilmodeller, som jeg aldrig før havde set i polititrim. […] en både velfortalt, velillustreret og underholdende bog, som må glæde alle med hang til historie, biler og blå blink«.
ViaRetro – alt om klassiske biler

»En fremragende, velskrevet og detaljeret bog […]«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *