Efterforskeren

Af Allan Juul Laugesen og Preben Lund

Allan Juul Laugesen er en politimand ud over det sædvanlige. I 40 år har han arbejdet i politiet. Gennem de seneste mange år som efterforsker i en stribe af opsigtsvækkende sager. Her har han til tider udvist både en stædighed og en fandenivoldskhed, der får kolleger til at karakterisere ham som en både blændende og gudsbenådet efterforsker. 

Han var en af spydspidserne, der med skudsikker vest, hånden på pistolen og hylende sirener rykkede ud i de år, hvor København blev hjemsøgt af bankrøvere og hårdkogte bander, som med voldsomme metoder plyndrede guldsmede- og juvelerbutikker.

Mindst én gang var det tæt på at gå galt, da desperate bankrøvere på flugt åbnede ild mod ham og hans kolleger.

Også dengang var kriminaliteten international, og i jagten på guldrøvere bevægede Allan sig ind i et af de farligste områder i sydamerikanske slumby – til rædsel og forfærdelse for lokale politifolk.

Allan var også med til at en omfattende sag om kunstsvindel. Det var førte ham ind i kredse, man ikke normalt forbinder med svindel for millioner.

Så har Allan i øvrigt også været livvagt for fremmede statsoverhoveder. Og politimand på Grønland.

Allans beretning er en skildring af politiarbejde med mange facetter, men hvor det altid handler om det grundlæggende, nemlig at opklare forbrydelser og sørge for, at de skyldige får deres straf. Det fortæller han om stort set uden filter og med underspillet humor og sans for den skæve replik. Allan er nemlig en fremragende fortæller. Nok er forbrydelse en alvorlig sag. Men det kan også være svært underholdende.

Allan fortæller sin historie til Preben Lund, journalist ved DR Nyheder.

224 sider, ill. Bogen findes i en hæftet udgave og en luksusudgave.

Anmeldercitat:

»Det er altid spændende at læse om forbrydelser, der er blevet begået i virkeligheden! Og med denne bog kan læseren være en flue på væggen i politiets efterforskningsarbejde. […] man fornemmer alligevel alvoren bag ordene og den slet skjulte nervøsitet op mod en anholdelse. Det er spændende at høre om politiets metoder og måder at gribe de forskellige sager an på. Alt i alt en glimrende, spændende og velskrevet bog«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *