Bogen om politiets hunde

Er du hundeelsker? Eller vild med en god true crime-fortælling? Så er bogen her noget for dig. Den giver dig nemlig viden og historier om alt fra at finde de bedst egnede hvalpe over træningen af politihunde til de store kriminalsager, hvor hundene har spillet en central rolle for efterforskningen.

Hunde har gjort tjeneste hos politiet i mere end 120 år og er endnu ikke blevet overflødiggjort af moderne teknologi. De kan nemlig stadig noget helt enestående. Med snuden i sporet giver dig et indblik i politihundenes verden og fortæller, hvorfor hundene stadig er uhyre vigtige spillere i opklaringsarbejdet.

Politihunde kan snuse sig frem til blod, sæd og sved, der hverken kan lugtes eller ses af os mennesker. De kan finde penge og narko, og så er de en effektiv hjælp, når politiet skal standse en gerningsmand, der stikker af. Det var f.eks. politihunde, der kunne snuse sig frem til liget på bunden af Køge Bugt i ‘ubådssagen’ om opfinderen Peter Madsen.

Bogen giver dig bl.a. historierne om Aston, der er sprængstofhund og hjælper politiet i tilfælde af bombetrusler samt om den legendariske schæferhund Birger, der blev Danmarks bedste politihund pga. sin unikke lugtesans.

Bogen er skrevet af to passionerede hundeelskere. Iben Danielsen er journalist og forfatter. Anders Holt er også journalist og holder af at gå på jagt med sin hund.

»Bogen giver et allround billede af anvendelsen af politihunde i Danmark gennem tiden. Ejere af hunde, som ikke er ’ansat’ i politiet, kan også finde ideer til, hvordan man håndterer sin hund«.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Med snuden i sporet. 229 sider, rigt illustreret. Køb bogen her.


Hanne Lundahl har købt Med snuden i sporet og sendt et foto fra DM 2016 i Dansk Politihundeforening, hvor en dobermann i patrujleklassen (stambogsnavn Dobergaarden Forever Quiche) vandt for første gang siden 1987

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *